Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Foarte bun

Bun

Necesită îmbunătățiri

Prost

Foarte prost

Votează

Informare: SISOP- Sistemul de soluționare a problemelor cauzate de încălcarea legislației UE de către autoritățile publice locale

23-03-2018

Informare: SISOP- Sistemul de soluționare a problemelor cauzate de încălcarea legislației UE de către autoritățile publice locale

Incepând din acest an a fost activat la nivelul MAI, sistemul de soluționare a problemelor cauzate de încălcarea legislației UE de către autoritățile publice locale cunoscut ca SISOP, prin implementarea unui proiect prin PODCA.
SISOP este un sistem de soluționare a problemelor prin intermediul căruia orice persoană fizică, juridică sau instituție publică poate transmite o sesizare care privește o situație de încălcare a dreptului UE de către autoritățile publice locale. Prin sistem, se dorește îmbunătățirea controlului de legalitate a prefectului, în ceea ce privește implementarea corectă a legislației UE de către autoritățile publice locale, gestionarea optimă a problemelor apărute și asigurarea transparenței și schimbului de informații cu cetățenii.

Pentru mai multe informatii va rugam accesati site-ului oficial la MAI la adresa http://sisop.mai.gov.ro/sisop. 

ANUNȚ privind modificarea datei limita pentru a beneficia de reducerea de 10% la plata integrala a taxelor și impozitelor aferente anului 2018

15-03-2018

ANUNȚ

Privind modificarea datei limita pentru a beneficia de reducerea de 10% la plata integrala a taxelor și impozitelor aferente anului 2018

Comunicat demarare proiect “Ștefănești - măsuri integrate pentru o societate incluzivă”, cod SMIS 114821

15-03-2018
Comunicat demarare proiect “Ștefănești - măsuri integrate pentru o societate incluzivă”,  cod SMIS 114821

 

2826/15.03.2018

 

Comunicat demarare proiect

"Ștefănești - măsuri integrate pentru o societate incluzivă",

cod SMIS 114821

 

 

Primăria Orașului Ștefănești, în calitate de Beneficiar al contractului de finanțare, anunță lansarea proiectului "Ștefănești - măsuri integrate pentru o societate incluzivă", cod SMIS 114821, co-finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul este implementat în parteneriat cu Liceul "Ștefan D. Luchian" Ștefănești și Asociația PartNET - Parteneriat pentru dezvoltare durabilă și se va derula pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 13 februarie 2018 - 12 februarie 2021.

Obiectivul general al proiectului este de reducere a riscului de sărăcie și excluziune socială și de îmbunătățire a calității vieții, prin împuternicirea comunității, promovarea unei societăți incluzive și prin implementarea de măsuri integrate în Orașul Ștefănești, Județul Botoșani.

Grupul țintă vizat în cadrul proiectului va fi format din persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială cu domiciliul într-una din cele 6 comunități marginalizate cu populație roma din UAT Ștefănești, Județul Botoșani: Zona 1 - Pieței, Zona 2 - Blocuri, Zona 3 - Bașeu, Zona 4 - Mihai Eminescu-Gh. Asachi situate în Ștefănești și respectiv Zona 5 - Școlii și Zona 6 - Șoseaua Iașului, din satul Bădiuți.

 

Principalele rezultate preconizate în cadrul proiectului sunt: un Centru Comunitar Integrat pentru furnizarea de servicii in folosul comunității; 560 de membri ai comunităților marginalizate (dintre care 160 aparținând minorității rome) vor beneficia de servicii integrate furnizate prin intermediul Centrului Comunitar Integrat; 115 copii vor beneficia de măsuri de sprijin în domeniul educației și de măsuri de acompaniere pentru participarea la astfel de activități; 280 de persoane (dintre care 80 aparținând minorității rome) care vor beneficia de măsuri de ocupare: informare, consiliere, instruire/ coaching/ mentorat pentru integrarea profesională, mediere și plasare pe piața muncii; 170 de persoane (dintre care 35 de cetățeni aparținând minorității rome) vor lua parte la programe de formare profesională; 82 persoane plasate pe piața muncii; 150 de participanți la programe complexe de instruire antreprenorială; 560 de persoane  vor beneficia de servicii sociale, medicale și socio-medicale adaptate profilului socio-demografic și nevoilor individuale ale acestora; 30 de persoane  vor beneficia de asistență juridică pentru reglementare acte; 3 clădiri de apartamente (blocuri) reabilitate, rezultând circa 100 de persoane care vor avea parte de condiții mai bune de locuire.

 

Valoarea totală a proiectului este de 15.447.611,06 lei, din care 13.130.469,40 lei contribuția Uniunii Europene și 2.148.801, 92 lei contribuție din bugetul național.

Detalii suplimentare cu privire la activitătile proiectului pot fi oferite de: Manager Proiect PETRU VESEL, tel: 0231564101,  e-mail: primaria@stefanesti-bt.ro

 

 

Proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

 

Stimați concetățeni!

{NUME_SITE}

     Stefanesti-ul cunoaşte o istorie întinsă de-a lungul a 600 de ani, pe parcursul carora a devenit un centru de tradiţie al comerţului şi al vieţii economice de pe valea Prutului dar si perioade de descreştere cand a fost redus la statutul de „satuc".


        Planul meu pentru Stefanesti este ca: incepand cu 2016, Targusorul nostru sa cunoasca o noua etapa de evolutie ascendenta, iar cuvantul-cheie in aceasta ecuatie a reusitei si succesului este: „impreuna".
„Impreuna" as vrea sa analizam situatia constructiv: sa vedem ce anume e facut bine, ce nu este bine si cum am vrea sa fie facut, si in final sa ne implicam, oferind suportul in aceasta schimbare pe care ne-o dorim cu totii.


        Multumesc celor care mi-au dat votul, sustinerea si increderea lor, dar si celor care nu au crezut in „schimbare" pentru ca imi dau motivatia de a arata ca: „se poate".


                     „Orice schimbare este grea la inceput, urata la mijloc si minunata la final."
                                                                                                                                 (Robin Sharma)

Cu stimă, Buţura Florin